Είστε ακόμη χωρίς σχέση; Μάθετε τι πρέπει να διορθώσετε!

Είστε ακόμη χωρίς σχέση; Μάθετε τι πρέπει να διορθώσετε!

Κατηγορία Άρθρου

Σχέσεις
Divider

 

Κάποιοι από εσάς μπορεί να είστε μόνοι, επειδή το επιλέγετε. Άλλοι ίσως να μην ενδιαφέρεστε για μία σοβαρή σχέση αυτή την περίοδο. Άλλοι πάλι μπορεί να είστε μόνοι λόγω των συνθηκών της ζωής σας. Πολλοί από εσάς δεν έχετε βρει ακόμα το σύντροφο που θα σας πείσει ότι αξίζει να είστε μαζί. Σίγουρα πολλοί από εσάς νιώθετε αδικία και ότι κάνετε κάποιο λάθος. Συχνά μπορεί να ακολουθείτε τα στερεότυπα ότι «όλοι οι άντρες ή οι γυναίκες είναι ίδιες» κ.λπ. Προσπαθήστε όμως να ξεφύγετε από το ρόλο του θύματος και βρείτε τι μπορείτε κι εσείς οι ίδιοι να διορθώσετε για να βρείτε τον άνθρωπο σας.

Ρίξτε τις άμυνές σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχετε πληγωθεί από σχέσεις και αυτό σας έχει κάνει να υψώσετε άμυνες. Ρισκάρετε και αντιμετωπίστε την καχυποψία σας. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να απογοητευτείτε, αν όμως είστε κλειστοί και δύσπιστοι με τους άλλους, ποτέ δεν θα δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να γνωρίσετε κάποιον πραγματικά αξιόλογο άνθρωπο.

Αφεθείτε συναισθηματικά

Οι άμυνες που υψώσατε θα σας οδηγήσουν στην επιλογή συντρόφων που δεν θα σας εκφράζουν συναισθήματα ή δεν θα ανοιχτείτε εσείς σε εκείνους. Αφεθείτε συναισθηματικά και νιώστε τον έρωτα και το πάθος, ακόμα κι αν «φάτε τα μούτρα σας». Αξίζει τον κόπο.

Μη φοβάστε την οικειότητα

Όσο πιο κοντά ερχόμαστε με το σύντροφό μας, τόσο πιο πολύ μπορεί να φοβόμαστε ότι θα πληγωθούμε. Πολλοί δυσκολεύονται να διαχειριστούν την πολλή εγγύτητα και χάνουν την τρυφερότητα που αποτελεί θεμελιώδη αρχή μιας δυνατής σχέσης. Να είστε συναισθηματικά ειλικρινείς και ευθείς. Για εσάς θα το κάνετε.

Να είστε επιλεκτικοί και όχι απορριπτικοί

Μπορεί λόγω των βιωμάτων σας και των απογοητεύσεων που νιώσατε να έχετε γίνει αυστηροί και απορριπτικοί. Να έχετε απαιτήσεις, αλλά προσπαθήστε να μην είστε επικριτικοί με τους άλλους. Να θυμάστε ότι αξίζει να δώσετε και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη ευκαιρία.

Μην μεμψιμοιρείτε, σκεφτείτε αισιόδοξα

Πολλές φορές είναι εύκολο να καθίσετε στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση, να πάρετε ένα XL παγωτό και να αφεθείτε στην μιζέρια της μοναξιάς. Μην κάνετε την κατάσταση δράμα, δώστε στον εαυτό σας μια αισιόδοξη οπτική και προσπαθήστε να χαρείτε με όσα έχετε. Οι χαρούμενοι και αισιόδοξοι άνθρωποι έλκουν ανθρώπους επίσης χαρούμενους και αισιόδοξους, που θα γεμίσουν την ζωή σας. Μην κατηγορείτε την «κακή σας τύχη», οι σχέσεις είναι απόφαση και προσωπική επιλογή.

Τονώστε την αυτοεκτίμησή σας

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση και η κακή αυτοεικόνα που μπορεί να έχει κάποιος για τον εαυτό του μπορεί να τον οδηγήσει να απομονώνεται και να μην προσπαθεί να γνωρίσει πιθανούς ερωτικούς συντρόφους. Νιώστε ότι αξίζετε περισσότερα, δείξτε επιείκεια με τα ελαττώματά σας και προσπαθήστε να βρείτε έναν άνθρωπο να σας προσφέρει σεβασμό, να νοιαστεί για σας, να σας χαρίσει εκτίμηση, αγάπη κλπ.

Διεκδικήστε μία σχέση

Οι σχέσεις και οι γνωριμίες δεν είναι ανταγωνισμός που στο τέλος κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Αντιμετωπίστε το φόβο της απόρριψης και διεκδικήστε τον άνθρωπο που επιθυμείτε. Κάντε εσείς το πρώτο βήμα και μην περιμένετε τα πάντα από τους άλλους. Το κυνήγι της αγάπης και της συντροφικότητας αξίζει κάθε προσπάθεια.

Ζήστε χωρίς συμβιβασμούς

Η ρουτίνα και η καθημερινότητα σας απομονώνει και σας κρατάει μακριά από μεγάλες αλλαγές. Προσωπικές επιτυχίες σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο μπορεί να σας κάνουν βολεμένους και να μη θέλετε να βάλετε κάποιον άλλον στη ζωή σας. Συνειδητοποιήστε ότι τα συναισθηματικά κενά δεν καλύπτονται κάτω από «ζώνες ασφαλείας» και ζήστε με ενθουσιασμό και πάθος μία σχέση. Θα σας κάνει να ονειρευτείτε ξανά.

Οραματιστείτε τη σχέση

Φανταστείτε μία στοργική και συναισθηματική σχέση, ονειρευτείτε την, νιώστε την. Βάλτε προτεραιότητα τις ανάγκες σας και καταλάβετε ότι οι θεμελιώδεις αρχές μιας σχέσης είναι η αγάπη, το γνήσιο ενδιαφέρον, ο αλληλοσεβασμός, η κατανόηση, η στοργή, η εκτίμηση κ.λπ. Όσο περισσότερο ενθουσιαστείτε, τόσο περισσότερο θα αφεθείτε και θα απολαύσετε τη σχέση.